Verkkosivustomme uudistuu. Ajantasainen versio tästä sivusta löytyy täältä.


Suomen Borzoiklubi ry

Toiminta


Yleistä:
Yhdistys järjestää vuosittain rodun erikoisnäyttelyn, jossa on viime vuosina nähty säännönmukaisesti yli sata rodun edustajaa. Samoin järjestetään vuosittain rodun maasto- ja ratamestaruuskilpailut. Niin ikään vuosittain vietetään kevät- ja syyspäiviä, joiden yhteydessä järjestetään sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset. Syyspäivien yhteydessä juostaan rodun maastomestaruudesta, minkä lisäksi kevät- ja syyspäivillä hauskan pitämisen lisäksi kuullaan erilaisia borzoihin liittyviä luentoja.

Toimikunnat ja toimihenkilöt:
Suomen Borzoiklubi ry:n toiminnasta vastaavat hallituksen ohella jalostus-, näyttely-, kilpailu-, lehti- ja huvitoimikunnat sekä erilaisten artikkelien myynnistä vastaavat henkilöt. Toimikuntien toimikausi on kaksi vuotta.

Jalostustoimikunta järjestää kasvattajapäiviä, osallistuu rodun tuomarikoulutusaineiston ylläpitämiseen, kartoittaa rodun terveystilannetta, vastaa jalostuskyselyihin. Pentutiedusteluihin vastaava henkilö ylläpitää pentupalstaa klubin lehdessä ja kotisivuilla. Jalostustoimikunta vastaa myös borzoiden näyttelyarvostelujen julkaisemisesta.

Näyttelytoimikunta keskittyy lähinnä vuosittaisen erikoisnäyttelyn järjestämiseen ja siihen tarvittavien varojen keräämiseen. SBK:n vuoden näyttelyborzoi- ja harrastajaborzoikiertopalkintopisteet laskevat erikseen valitut toimihenkilöt.

Kilpailutoimikunta järjestää vuosittain maastojuoksukilpailuja. SBK:n vuoden juoksijaborzoi-kiertopalkintojen pisteet laskee erikseen valittu toimihenkilö.

Lehtitoimikunta julkaisee neljästi vuodessa ilmestyvää lehteä 'BORZOI'. Lehdessä julkaistaan kokousten pöytäkirjoja, artikkeleita, toimikuntien kuulumisia, jäsenten omia ilmoituksia sekä kaikkea mahdollista rotuun ja harrastamiseen liittyvää. Myös näiden internet-sivujen ylläpito kuuluu lehtitoimikunnalle. /p>

Huvitoimikunta järjestää yleistä mukavaa jäsenille, kuten syyspäivien illanvietot.

SBK:lla on myytävänä klubin tunnuksella varustettuja artikkeleita, kuten tarroja, kalentereita, vaatteita, laukkuja, koruja sekä klubin vuosikirjoja. Myös näyttely- ja kilpailuvideoita saa vuokrata artikkelimyynnistä.